triatlon info

de triatlon in ‘t kort

even voorstellen

De Lollepotters vzw organiseert de recreatieve triatlon van Malle. De 26ste editie zal dit jaar doorgaan op zaterdag 30 juni 2018 om 19 uur. Doorheen het jaar legt buurtcomité De Lollepotters zich vooral toe op activiteiten binnen de buurt. De organisatie wordt gedragen door vrijwilligers en eventuele opbrengsten komen ten goede aan de buurtwerking.

bereikbaarheid

Klik hier om een kaartje van de omgeving te zien.

het parcours

de deelnemers

Gestart als plaatselijk initiatief, en dit jaar de 26ste editie, is deze organisatie uitgegroeid tot een manifestatie voor de hele regio. Het eerste jaar waren er ongeveer 80 inschrijvingen. Vorig jaar schreven meer dan 300 sportievelingen in! Onze organisatie blijft groeien.

recreatief

Deelnemen en aankomen zijn belangrijker dan winnen. De deelnemers zijn van alle leeftijden: de jongste 16, de oudste boven de 65 jaar. Uniek is onze ploegenformule, waarbij minstens vier deelnemers zich als ploeg kunnen laten inschrijven. Er dient in acht genomen te worden dat elke deelnemer van de ploeg het volledige parcours aflegt (dus niet zoals bij run-bike-run). De ploegformule geeft bedrijven en verenigingen (voetbal, jeugdbeweging, wielertoeristen etc.) de gelegenheid zich als ploeg in te schrijven en mee te strijden voor de ploegen-wisselbeker. De meeste deelnemers hebben een niet professionele sportieve achtergrond en kunnen mits lichte training deze mini-triatlon met succes volbrengen.

de toeschouwers

De ervaring uit voorgaande edities leert ons dat elke deelnemer gemiddeld 3 toeschouwers lokt. Aangezien we dit jaar weer op een deelnemersveld van boven de 360 mikken, verwachten we toch minstens een 1000-tal toeschouwers aan de aankomst. Bovendien willen wij de traditie in ere houden door een gratis optreden van een gelegenheidsgroep, allen muzikanten van eigen streek, aan te bieden. Hierdoor is de sfeer ook na de wedstrijd gegarandeerd.

de prijzen

Ieder jaar hebben wij kunstenaars van de streek opdracht gegeven drie prijzen (heren, dames, ploeg) te ontwerpen, met als leidraad de triatlon.

de afsluiting

Na de aankomst krijgen de deelnemers de gelegenheid zich te douchen. De douches bevinden zich in de kleedkamers van Voetbalclub Oostmalle Sport (Parking 1). Om 22 uur is de prijsuitreiking. In de tent bij de aankomst kan de triatleet het afzien wegspoelen en kan de toeschouwer verbroederen met zijn of haar held. Traditiegetrouw zal de nodige muzikale omlijsting aanwezig zijn.

gratis optreden

Vorige jaren werd de afsluiting steeds opgeluisterd door een gelegenheidsgroep, allen muzikanten van eigen bodem, die vrolijke muziek speelde zodat er tot in de late uurtjes nog gedanst werd door zowel de deelnemers als de toeschouwers. Traditiegetrouw zal dat dit jaar ook weer het geval zijn.

onze gegevens

vzw DE LOLLEPOTTERS
Pater Hensstraat 15
2390 Oostmalle
Ondernemingsnummer/BTW-nummer BE 0507.880.221
IBAN BE17 7310 3933 8121
BIC KREDBEBB